HTML

Irány Brüsszel

Hosszadalmas egyeztetések után megkötöttük a szerződést, így a mai nappal elkezdtem a munkát Brüsszelben. Úgy döntöttem, hogy bár nem rendelkezem különösebb írói vénával, de igyekszem szavakba önteni az élményeimet, bánatomat, tapasztalataimat, hátha lesznek érdeklődők és talán még tanulságos is lehet.

Friss topikok

Címkék

2012.12.04. 21:57 denev

Mókuskerekecske...

Brrrrrrrrrrrrrr! Megfagytam. Ma is. Már sokadszor. Hát ez az időjárás... Úgy tudnám a legjobban jellemezni, ha elmesélem, hogy valamelyik reggel a liftben egy angol(!) nő panaszkodott, hogy milyen rossz itt az időjárás, állandóan esik. Csak jön a ciklon a tenger felől, végre szárazföldet lát, fogja és ledobja, ami benne van. Mit mondhatnék erre, nem egy jó szokás ez, és a néninek igaza van. Talán építeni kellene egy mesterséges szigetet egy kicsit távolabb Belgium partjaitól, ami félrevezethetné ezeket a makacs felhőket. Múlt hétvégén hazaröppentem Budapestre. Az itteni repülőtér több órán keresztül le volt zárva a nagy köd és természetesen eső miatt. Amikor végre elindultunk, nem hazudok, kb. 5-7 perccel a felszállás után már teljesen tiszta volt az égbolt alattunk és kristálytisztán láttam az összes kivilágított település körvonalát egészen hazáig. De Brüsszel egy picit sem látszott ki a felhőkből... Szép, mondhatom... Persze esténként az eső legalább egy picit átfordul havazásba, vagy valami olyasmibe. Ez is valami.

Legalább ezt a posztot már a jó meleg szobából írom. A kanapén ülve majszolom az utolsó túrórudimat. Legközelebb jobban be kell táraznom, mert elég gyorsan fogy. Kell az energia a hideg ellen. :) És kell még kitartás az előttem álló feladatokhoz. Például a lakás keresés egyre égetőbb feladat. Gyakorlatilag  két héten belül el kell hagynom a cég által bérelt lakást. Egyelőre viszont nem találtam még semmit helyette. Helyesebben ma megnéztem két lakást, de mindegyiknek volt valami érdekessége. Az első majdnem teljesen szuper volt. Gyönyörű tetőtéri lakás, hatalmas napozó terasszal - csak azt tudnám minek ;). Belülről két szintes, alul a nappali, konyha, wc, a felső szinten a háló- és fürdőszoba. Igen, ez nem tévedés, így egyben. Gyakorlatilag a hálószoba egyik végében van egy fürdőkád és egy mosdókagyló. Pedig a lakás kivételesen világos, gyönyörű kilátással, nagyon olcsó a fenntartása, szóval már majdnem azonnal kivettem. De nem. Mi van, ha vendégek jönnének? "- Akkor jó éjszakát! - Köszi, jó tusolást!..." A másik pedig picit kicsi volt és nem kifejezetten férfiaknak lett kialakítva, viszont nagyon szimpatikus volt a főbérlő. Szóval mára ennyi, de holnap folytatom a keresést.

Ami a tollast illeti, elkezdtem körbejárni a klubokat. Az egyik indonéz származású kollégám nagyon fellelkesült azon, hogy tollasozni szeretnék és felajánlotta, hogy körbejön velem, így ketten mendegélünk mindenhova.  - Számomra meglepő, hogy mennyire segítőkész itt néhány ember. - Persze neki van kocsija is, így kicsit könnyebb a dolgom. Ráadásul azt mesélte, hogy vannak földijei, akik a holland bajnokság legfelső szintjén játszottak még nem is olyan régen, de már visszavonultak. Havonta szokott átjárni hozzájuk tollasozni és úgy tűnik, most vasárnap én is vele tarthatok. Nagyon kíváncsi vagyok. Szóval irány Hollandia!!! :) A múlt illetve a mostani héten a CSB Ixelles csapatánál játszhattunk. Sajnos, vagy szerencsére itt csak játék van, edzések nincsenek. Csütörtökön pedig megnézem magamnak a bad79 csapatát, ahová korábban meghívtak. 

Vasárnap, miután visszaértem "székes fővárosunkból", azonnal bementem körbenézni a Grand Place-on és környékén. Ott mindig  sok ember van. Szóval ez a "műalkotás", amiről már korábban írtam, elég vad. És tudják cifrázni! Most elképesztő zenei aláfestés mellett folyamatosan más-más színekben villódzik az az izé és még a környező épületeket is "megfényfestik" néha. Különös látvány. Legközelebb készítek fotókat is. Viszont a vallási megközelítés kútba esett, mert a tér másik végén felállítottak egy hatalmas betlehemet élő birkákkal, meg minden... Nekem azért egy picit hiányzik a karácsonyfa.  Van viszont ott egy kisebb karácsonyi vásár és ami még ennél is fontosabb, hogy a környező épületeket nagyon szép fényruhába öltöztették. Igazán gyönyörű látvány és jó érzés ott sétálgatni. Van itt egy másik karácsonyi vásár is St. Catherine-nél, amit még nem láttam. Helyesebben állítólag az az igazi. Éppen azon gondolkodom, hogy kiszaladok még ma este és körbenézek. Hátha találok ajándéknak valót. 

Összességében érdekes ez az utazás. Minden tekintetben. Tudom, hogy kicsit korai még következtetéseket levonni, ezért nem is szeretnék végleges véleményt formálni. Kicsit nehezen élem meg az otthoni "kényelem" után, hogy itt se autó, se lakás, se barátok, se semmi, de biztosan csak az eleje ilyen nehéz. Piszkosul nehéz. Az kétségtelen tény, hogy elég nagy lehetőségeket rejt az EEAS, mint szervezet például. Folyamatosan kapom a különféle képzésekről, előadásokról szóló tájékoztató email-eket. Ezeken általában részt lehet(ne) venni és nagyon érdekes dolgokról lehet(ne) tanulni, hallani, ha az ember rá tudja szánni az időt és affinitása is van hozzá. Tehát elképzelhető, hogy csak ki kell tárni a kaput. Persze egyelőre még túlságosan lefoglalnak az egyéb tennivalók, de őszintén remélem, hogy minél hamarabb eljuthatok egy ilyen előadásra is, vagy tanfolyamra, ahol tágíthatom az EU működésével kapcsolatos tudásomat.

Jut eszembe! "Előhívták" az évzáró party-n készült fotókat. Íme a ALTRAN "kormányzati" csapata:

DSC_1545.JPG

Jah, és nemsokára lesz belga bankszámlám és telefonszámom! Itt minden egy picit lassabban történik, mint otthon. Ez persze nem feltétlenül rossz. Abszolút hozzá lehet szokni ehhez a tempóhoz is. Arról már talán írtam korábban, hogy itt minden bezár este 6 után. Vasárnap meg egyenesen ki sem nyit semmi. Szóval mindent csak munkaidőben lehet elintézni. Vasárnap kaját venni? Felejtsd el! A szemetet is hetente kétszer viszik el, a bankkártyákat pedig hetente egyszer postázzák. Így legalább tudom, mikorra várhatom. :) 

Most hirtelen ennyi jutott eszembe Brüsszelről. Legközelebb talán érdekesebb lesz a beszámoló, például sugárzó napsütés esetén valamivel vidámabbat tudnék írni. Remélem Mindannyian jól vagytok és mihamarabb találkozunk majd! Szép napokat!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://iranybrusszel.blog.hu/api/trackback/id/tr504947930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása